Mainos
Mainos

20.1. Kalliita koptereita odotetaan yhä

Suomeen hankitut NH90-kuljetuskopterit pääsevät vihdoin tänä vuonna perustehtävänsä kimppuun. Valmiusyhtymien sotilaiden kouluttaminen on tarkoitus aloittaa lähiaikoina, ja vuodenvaihteessa käynnistyi myös ympärivuorokautinen pelastuspäivystys.

Koptereiden käyttö on viivästynyt pitkään, koska helikoptereiden saanti on kestänyt neljä vuotta alkuperäissuunnitelmaa kauemmin. Tilatuista 20 kopterista seitsemän on saatu tähän mennessä Suomeen.

Vuoden 2012 aikana viimeisenkin noin 15 miljoonaa euroa kappaleelta maksavista koptereista pitäisi olla täällä. Puolustusvoimat vakuuttaa kaikille koptereille löytyvän töitä, mutta epäilijöitäkin löytyy.

-Kahdellekymmenelle koneelle tulee löytymään käyttöä, jos kansainvälistä toimintaa laajennetaan. Jos jäämme nykyiselle toimintatasolle, niin silloin niille ei löydy käyttöä, toteaa entinen helikopterilentueen päällikkö, majuri evp. Jari Rinne.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme