Mainos
Mainos

20.1. Pietarsaari insestiskandaalin keskellä

Pietarsaaressa Pohjanmaalla esiin tullut maallikkosaarnaajan pedofilia on saanut koko kaupungin hämmennyksen valtaan.

Pietarsaari on tunnettu lukuisista eri kirkkokunnista ja lahkoista. Kaupungista löytyy neljäntoista erilaisen hengellisen suuntauksen rukoushuoneet.

Myrskyn silmään joutunut Skutnäsin rukoushuone edustaa niin kutsuttujen pikkuesikoisten lestadiolaissuuntaa. Sitä on syytetty pedofiilin suojelusta ja sen jäsenten väitetään hyväksyvän lasten lyömisen ja naisten kaltoinkohtelun.

Keskustapuolueen johtava paikallispoliitikko Peter Albäck on vaatinut ministeriötä selvittämään, suojeleeko uskonnollinen yhteisö rikoksentekijöitä ja tutkivatko paikalliset viranomaiset asianmukaisesti kaikki vihjeet laiminlyönneistä.

Pikkuesikoiset puolustautuvat

Pikkuesikoisten ruotsinkielisen liikkeen toiminnanjohtaja Torsten Lassfolk puhuu nyt 45 minuuttia -ohjelmalle. Hän kiistää jyrkästi peittelyn ja suojelun.

-Me emme hyväksy mitään naisiin tai lapsiin kohdistuvaa kaltoinkohtelua. Sen kieltää Raamattu ja sen kieltää maallinen laki, sanoo Lassfolk.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme