Mainos
Mainos

20.10. Jenkkiautoterapia valloittaa Sumiaisissa

Sumiaisten kylän Rautionmäellä, pitkien hiekkateiden päässä, kaukana kaikesta, rakennetaan ehkä Suomen hienoimmat jenkkiraudat.

Rakentajina ei ole mikä tahansa poppoo, vaan Tuvannurkan hoitokodin lievästi kehitysvammaiset asukkaat ja mielenterveyskuntoutujat.

Tavallisena arkipäivänä tallissa häärii kerrallaan kourallinen väkeä, joka ohjaajan opastuksella sukeltaa ruostuneen jenkkiraudan syövereihin.

- Eilen tutkittiin sisäpuolen juttuja. Kokeiltiin että mikä siellä oikein on oikosulussa, mutta vikaa ei vain löytynyt, selvittää jo kohta kymmenen vuotta autojen kimpussa häärinyt hoitokodin asukas MarkoKinnunen.

Sattuu olemaan se päivä, kun Amerikan mantereelta James Dean -autonäyttelystä kotiin palannut Tuvannurkan vetäjäpariskunta tarjoaa porukalle kakkukahvit. Memphisistä tultiin kotiin kolmen eri pystin kanssa, joista merkittävin lienee Paras klassikko -palkinto.

- Kun mukana oli tuhatkuusisataa eri autoa, voitto on tosiaan merkittävä. Te olette tehneet hienoa työtä, kehuu Jore Rintamäki hoitokodin asukkaita.

Katso Outi Airolan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme