Mainos
Mainos

20.10. Useat varuskunnat lakkautuslistalla

Puolustusvoimien ennennäkemätön säästökuuri pakottaa karsimaan joukko-osastoja kovalla kädellä. Jopa useita joukko-osastoja täytyy lakkauttaa lähivuosina, arvioi Pääesikunnan operaatiopäällikkö Arto Räty.

- Kyllä kaikki tietävät sen, että pysyvän säästön saaminen aikaan onnistuu vain poistamalla rakenteita ja henkilöstöä, Räty toteaa.

Vuoden vaihteessa puolustusministeriön kansliapäällikkönä aloittava kenraaliluutnantti Räty teki selvityksen maamme varuskuntarakenteesta vuonna 2005. Tuolloin kaksi joukko-osastoa lakkautettiin. Selvityksessä nostettiin esille myös seitsemän muuta joukko-osastoa, jotka voisivat olla rationalisointipäätösten kohteita.

- Se antaa meille hyvää taustatietoa se selvitys. En usko, että ne perusteet ovat paljon muuttuneet viidessä vuodessa, koska suuria investointeja ei ole tehty mihinkään suuntaan, Räty sanoo.

Joukko-osastoista säästäminen on yksi osa puolustusvoimien kokonaisuudistusta. Myös esimerkiksi varikko- ja varastotoiminnan keskittämissuunnitelma on käynnissä.

Lopullisen päätöksen eri toimintojen lakkauttamisesta tekevät poliittiset päättäjät. Selvitystyö on tarkoitus saada valmiiksi ensi kevään eduskuntavaaleihin mennessä.

Katso Tommi Mannisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme