Mainos
Mainos

20.12. Asbestisotku pörssiyhtiön työmaalla

Asbestin terveysvaaroista on tiedetty vuosia, mutta niitä vähätellään yhä työmailla. Asbestityö on luvanvaraista, ja suojautumisesta on tarkat määräykset.

Käytännössä rakennusyritykset tinkivät toistuvasti työntekijöiden turvallisuudesta. Hyvämaineinen rakennusyhtiökään ei takaa kunnollisia työoloja.

Selvitimme Helsingin Kontulassa sijaitsevaa YIT:n saneeraustyömaata. Peruskorjattavien 60-luvun kerrostalojen holtiton purkutyö on saanut työntekijät pelkäämään terveytensä puolesta. Ongelmajätteitä on löytynyt suojaamattomina avolavalta, vaikka työmaan vieressä on päiväkoti.

Haastattelemamme työntekijän mukaan kyseessä on työturvallisuuden kannalta surkein työmaa hänen kolmenkymmenen vuoden työurallaan.

Uudenmaan työsuojelupiiri ei toistuvista pyynnöistämme huolimatta lähtenyt tutkimaan työmaata. Työsuojeluviranomaisten mukaan kohteessa käytiin keväällä, ja paperit olivat kunnossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme