Mainos
Mainos

20.12. Tummien tarinoiden kertoja

Paavo Westerberg on kirjoittanut ja ohjannut Suomen Kansallisteatteriin näytelmän Kotiin ennen pimeää. Siinä kuvataan perheen sisäisiä jännitteitä ja kohtaamisen esteitä monen sukupolven kautta.

Westerbergin mukaan yksi teatterin tehtävistä on tarjota katsojille lohtua. Teatterisalin hämärässä voi koskettaa kipupisteitä ilman että sattuu. Se tuntuu samalta kuin kävisi hammaslääkärissä, jota ei tarvitse pelätä.

Kirjoittajana Westerberg käsittelee usein synkkiä aiheita, muttei raskassoutuisesti. Hänen töitään ovat elokuvat Paha maa ja Valkoinen kaupunki, televisiosarja Irtiottoja sekä näytelmä Ranta. Osassa niistä taiteen monitoimimies myös näyttelee.

Westerbergin mielestä nöyrälle suomalaiselle kansanluonteelle ja heikolle itsetunnolle tekee hyvää, kun taiteemme menestyy ulkomailla. Kansainvälinen menestys on myös viesti poliittisille päättäjille: suomalaista kulttuuria kannattaa vaalia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme