Mainos
Mainos

20.2. Autoveroa vältellään Viron rekisterikilvillä

Viime vuosina autoista innostuneet suomalaiset ovat keksineet uusia keinoja vältelläkseen maamme korkeaa autoverotusta. Suomeen on tuotu huomattava määrä ajoneuvoja Saksasta, Ruotsista ja Virosta.

Suomen teillä liikkuu yhä enemmän ulkomaisissa kilvissä olevia autoja. Niistä suurin osa on Suomessa väliaikaisesti työskentelvien ulkomaalaisten ajoneuvoja, mutta kohtuullisen paljon ulkomaille rekisteröityjä autoja on myös suomalaisten käytössä.

Viranomaiset eivät suostu arvioimaan, kuinka paljon ulkomaisten ajoneuvojen määrä on kasvanut. Valvonta on oleellisesti vaikeutunut sen jälkeen kun passintarkastus lopetettiin Suomen ja Baltian maiden välillä.

Schengen-sopimuksen mukaisesti poliisi ryhtyi vuodenvaihteessa valvomaan ulkomaisia ajoneuvoja sisämaan tarkastuksin. Kiinnijäämisriski luokitellaan kuitenkin häviävän pieneksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme