Mainos
Mainos

20.2. Kauhulla kansainvälisille markkinoille

Pystyykö suomalainen kauhuelokuva pelottamaan? Entä käykö se kaupaksi myös maailmalla, vaikka meillä ei ole entuudestaan minkäänlaisia kauhuperinteitä?

Tänä vuonna peräti kolme suomalaisohjaajaa tekee kauhuelokuvan. Niiden olisi paras menestyä myös maailmalla, sillä kotimaassa ei ole riittävästi yleisöä kauhuelokuville.

Jadesoturin ohjaaja AJ Annila tekee Sauna-nimistä kauhuelokuvaa ja Marko Mäkilaakso Hollywood-rahalla Stone´s War -elokuvaa, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Pete Riskin ohjaama Lordi-elokuva Dark Floors sai jo ensi-iltansa ja melko nuivan vastaanoton. Ainakin yhden uranuurtajan pitäisi kuitenkin onnistua, sillä muuten kauhubuumimme saattaa loppua lyhyeen.

Liettuassa ja Italiassa elokuvansa kuvannut Marko Mäkilaakso sanoo, että Suomessa aina vieroksutaan sitä, joka tekee jotain uutta.

-Jos epäonnistutaan, niin kyllä puukot lentää joka suuntaan. Mutta jos onnistutaan, niin kaikki taputtaa selkään sen jälkeen, arvioi Mäkilaakso, jota oma ensi-ilta jo jännittää.

Kokenut elokuvatuottaja Markus Selin uskoo kansainvälisten porttien aukeavan kotimaiselle elokuvalle oikein kunnolla kahden-kolmen vuoden kuluessa, jos Suomessa ymmärretään, että maailmalla halutaan nimenomaan genre-elokuvia, kuten kauhua.

-Se on vähän niin kuin urheilukilpailuissa, että onnistumiset poikii lisää onnistumisia. Kun joku lyö kuparisen rikki Aki Kaurismäen ohella, niin se tulee vaikuttamaan merkittävästi myös kaikkiin muihin suomalaisiin elokuvantekijöihin, sanoo Selin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme