Mainos
Mainos

20.2. Olli Vänskä ja Turisas - soturimetallia

Suomi on tullut tunnetuksi raskaan musiikin vientimaana. Suurimmat suomalaisyhtyeet, Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Apocalyptica soittavat metallimusiikkia. Jättimenestystä hakee myös moni nuorista tulokkaista, kuten hämeenlinnalainen Turisas-yhtye. Se lähtee ensi viikolla kiertueelle Iso-Britanniaan ja myöhemmin Yhdysvaltoihin.

Turisaksen erottaa muista heviyhtyeistä yksi erikoisuus: sillä on vakiokeikkakokoonpanossa hanuristi ja viulisti. Viulua soittaa Olli Vänskä, joka on paitsi opiskellut musiikin markkinointia, myös saanut läheltä nähdä, kuinka musiikin ammattilaisena voi menestyä. Vänskän isä on kuulu kapellimestari Osmo Vänskä, joka työskentelee Yhdysvalloissa. Vaikka isällä ja pojalla on kovin erilaiset musiikkityylit, molemmat hakevat musiikilleen mahdollisimman laajaa yleisöä.

- Nuoriso tuntee Suomen maailmalla paremmin raskaasta musiikista kuin vaikkapa Sibeliuksesta. 1990-luvulla ulkomailla breikanneet metalliyhtyeet ovat tehneet paljon sellaista pohjatyötä, minkä ansiosta meidänkin on helppo lähteä ulkomaille. On hauska katsoa, mihin tällä pääsee, Turisaksen viulisti Olli Vänskä sanoo ennen yhtyeen suurimman kiertueen alkamista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme