Mainos
Mainos

20.2. Sairaalavirat eivät kiinnosta lääkäreitä

Lähes neljäkymmentä vuotta kirurgina työskennellyt Pekka Waris hämmästelee nuorten erikoislääkäreiden haluttomuutta ottaa vastaan virkoja pienten kaupunkien keskus- ja aluesairaaloista. Kolmekymmentä vuotta Mikkelin keskussairaalassa leikannut Waris sanoo asenteiden muuttuneen itsekkäiksi. Tasapaksujen virkarutiinien sijaan tavoitellaan valinnanvapautta, mielenkiintoisia hoitokokemuksia ja omiin tarpeisiin räätälöityjä työviikkoja.

- Töitä tehtäisiin vain silloin, kun omaan almanakkaan parhaiten sopii. Yhteiskuntavastuu on unohtunut kovin monelta, harmittelee Mikkelin keskussairaalan konkarikirurgi.

Mikkelin keskussairaalassa kuten myös muissa Suomen keskus- ja aluesairaaloissa on pulaa erikoislääkäreistä. Erityisesti sisätautilääkäreiden ja ortopedien virkoihin ei tahdo löytyä tekijöitä.

Yksityisten lääkärifirmojen palveluksessa omien tarpeiden toteuttaminen on helpompaa kuin virkavastuussa.

- Voidaan olla kolme kuukautta töissä ja lähteä sitten kiertämään maailmaa. Kalastellaan ja sukelletaan reppureissulla puoli vuotta ja tullaan jälleen hankkimaan matkarahoja, kuvaa Mikkelin keskussairaalan sairaalajohtaja Jari Välimäki nuoren polven lääkäreiden asennetta työhönsä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme