Mainos
Mainos

20.4. Vaalijuhlista karuun arkeen

Uudet kansanedustajat eivät kauan voi juhlia vaalivoittoaan, kun kulman takana odottavat jo kipeät päätökset esimerkiksi julkisen talouden tasapainottamisesta. Edessä on asiantuntijoiden mukaan reippaitakin veronkorotuksia ja palveluiden leikkaamista. Valtion kasvava velkataakka ja väestön ikääntyminen luovat paineita pitkäänkin talouden matokuuriin.

Pitäisi seuraavan neljän eduskuntavuoden aikana toki päättää monista muistakin asioista kuin akuuteista talouskysymyksistä. Esimerkiksi ympäristö- ja ilmastoasiat nousevat yhä keskeisemmin esille, samoin maahanmuuttokysymykset. Asiantuntijat arvioivat, että koko julkisen sektorin, kuntien ja valtion, toimintatapoja joudutaan pohtimaan uudelleen.

Miten 200 uutta kansanedustajaa sitten suhtautuvat näihin asioihin? 45 minuuttia -ohjelma selvitti uuden eduskunnan kannat keskeisiin tulevaisuuden haastekysymyksiin.

Lähetä toimitukseen tähän aiheeseen liittyviä tietoja tai vinkkejä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme