Mainos
Mainos

2009 45 minuuttia ehdolla eurooppalaisen journalismipalkinnon saajaksi

45 minuuttia -ohjelma on valittu Suomen edustajaksi kilpailuun, jonka voittajalle on luvassa Euroopan parlamentin journalismipalkinto.

Jury valitsi TV-sarjaan Suomen edustajaksi Tuula Malinin ja Jussi Erosen jutun venäläisen liikemiehen maakaupoista Suomessa. Juryn mukaan "ohjelma tuo esille eettisiä näkökulmia ja on hyvin ja menevästi toteutettu".

Marraskuussa 2008 esitetty 45 minuuttia -ohjelman raportti paljasti ensimmäistä kertaa maanhankinnan yhteydet Venäjän korkeimpaan poliittiseen johtoon ja rahanpesusta epäiltyyn rahastoon. Lisäksi toimittaja-tuottaja -työpari on tehnyt lukuisia muita aihetta käsitteleviä raportteja ohjelman tuotantokaudella 2008-2009.

Toista kertaa jaettava Euroopan parlamentin journalismipalkinto myönnetään toimittajille, jotka ovat käsitelleet merkittäviä asioita Euroopan tasolla tai edistäneet parempaa ymmärrystä EU:n toimielimistä tai EU-politiikoista. Palkinnon voittaja ratkeaa Brysselissä 15. lokakuuta.

Useita palkintoja

45 minuuttia -ohjelmaa ja sen tekijöitä on palkittu viime aikoina runsaasti.

Keväällä 2009 ohjelman WinCapita-uutisointi toi Suuren Journalistipalkinnon Salla Vuorikoskelle ja Jussi Eroselle. "Tapauksen kokonaiskuva on paljastunut vähitellen ja sinnikkäästi tapausta tutkineet Vuorikoski ja Eronen ovat useilla jutuillaan olleet uutisoinnin kärjessä koko prosessin aikana", perusteli palkintolautakunta.

45 minuuttia -ohjelman WinCapita -uutisointi oli viime keväänä ehdolla myös Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon saajaksi.

Keväällä 2008 toimittaja Tuula Malin palkittiin Lumilapio-palkinnolla 45 minuuttia -ohjelmaan tehdyistä raporteista, jotka paljastivat Suomen sairaaloiden hengenvaaralliset tietokoneohjelmat.

Malin paljasti tietokoneongelmien muun muassa heikentäneen potilasturvallisuutta ja sairaanhoitopiirien salailleen ongelmaa. Ohjelmien jälkeen sairaanhoitopiirit myivät omistusosuutensa lääkärien ja tietohallintoasiantuntijoiden arvostelun kohteeksi joutuneesta, potilasasiakirjaohjelmat toimittaneesta yhtiöstä.

Katsotuin ajankohtaisohjelma

45 minuuttia -ohjelma MTV3-kanavalla oli Suomen katsotuin ajankohtaisohjelma vuonna 2008.

Keskiviikkoiltaisella ensiesityksellä ja torstai-iltapäivän uusinnalla oli keskimäärin yhteensä lähes 600 000 katsojaa. Viikoittain yli miljoona suomalaista katsoi 45 minuuttia -ohjelmaa vähintään viisi minuuttia yhtäjaksoisesti.

Tänä syksynä 45 minuuttia -ohjelma on ohjelmistossa 16. syyskuuta - 16. joulukuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme