Mainos
Mainos

2009 Suuri Journalistipalkinto WinCapita-uutisointi

45 minuuttia -ohjelman WinCapita-uutisointi on valittu vuoden journalistiseksi teoksi Suomessa. Suuri Journalistipalkinto -gaalassa palkittiin uutisia yhteistyössä vuoden ajan tehneet toimittaja Salla Vuorikoski ja vastaava tuottaja Jussi Eronen.

Vuorikoski paljasti sijoitusklubina esiintyneen WinCapitan todellisen luonteen jo syyskuussa 2007. MTV3 uutisoi WinCapitaan liittyvistä epäilyttävistä piirteistä ensimmäisenä mediana Suomessa.

Vuorikoski ja Eronen ovat tehneet 45 minuuttia -ohjelmaan neljä raporttia tapaus WinCapitan eri vaiheista. Huijauksen luonne on täsmentynyt koko ajan ja tiedonhankinnasta on syntynyt kymmeniä uutisia nettiin, radioon ja televisioon.

Palkinnon jakaneen raadin mukaan "tapauksen kokonaiskuva on paljastunut vähitellen ja sitä sinnikkäästi tutkineet Vuorikoski ja Eronen ovat useilla jutuillaan olleet uutisoinnin kärjessä koko prosessin aikana". Poliisi epäilee WinCapitaa Suomen historian suurimmaksi talousrikokseksi.

Katso 45 minuuttia -ohjelman WinCapita-jutut:

Katso palkintojenjako Katsomosta

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme