Mainos
Mainos

21.1. Sukellus Punaiseenmereen

Sukelluksen harrastajat ovat löytäneet Punaisenmeren upeat koralliriutat ja runsaan eläimistön. Suotuisat merivirrat ja veden korkea suolapitoisuus ovat luoneet hyvät edellytykset niiden kehittymiselle. Punaisessameressä tavataankin yli tuhat kalalajia ja kaksisataa korallityyppiä.

Sukellussafarit ovat yleensä viikon mittaisia. Safarin osanottajat asuvat veneessä ja sukeltavat kolme, neljä kertaa päivässä. Illan viimeisen sukelluksen jälkeen kapteeni suuntaa aluksen seuraavaan kohteeseen, jossa ollaan perillä aamulla.

Punaisenmeren koralliriutat eivät yleensä ulotu aivan pintaan asti. Siksi ne ovat vaarallisia merenkulkijoille. Pohjasta löytyykin lukuisia hylkyjä.

Koralliriutat ovat herkkiä ekosysteemejä. Ilmaston lämpeneminen uhkaa niitä. Se on huolestuttavaa, koska suuri osa meren eliöistä on riippuvaisia riutoista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme