Mainos
Mainos

21.10. Heikoimmat vanhukset pois sairaalahoidosta

Helsingin kaupunki haluaa muuttaa vanhuksia hoitavat pitkäaikaissairaalat uudentyyppisiksi vanhuudenkodeiksi. Niiden johtovastuu on siirtymässä sosiaalivirastolle.

- Emme halua puhua enää vanhainkodeista. Niistä tulee vanhuudenkoteja tai palveluasumista sen jälkeen kun tämä hallinnollinen muutos on tehty. Sosiaali- ja terveyspuolen henkilökunta muuntaa meidän pitkäaikaissairaalamme nykyaikaiseksi palveluasumiseksi ja muuksi palveluksi, sanoo sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen.

Vanhusten omaisia ja hoitajia suunniteltu muutos huolestuttaa. Lakkautuslistalla olevan Myllypuron pitkäaikaissairaalan paristasadasta potilaasta kukaan ei pysty kävelemään itse.

- Olemme huolissamme siitä, kuka hoitaa ne monisairaat potilaat, jotka eivät pysty olemaan vanhainkodeissa tai vanhusten huoltolaitoksissa. Ne, jotka ihan oikeasti tarvitsevat sairaanhoitoa, sanoo osastonhoitaja Maarit Ristolainen Myllypuron sairaalasta.

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme