Mainos
Mainos

21.12. B-luokan hautauspalvelua pienituloisille

Lain mukaan vainajan ruumista tulee käsitellä arvokkaalla ja vainajan muistoa kunnioittavalla tavalla. Pienituloisilla on kuitenkin riski saada huonoa hautauspalvelua. Kunnat kilpailuttavat sosiaalitoimen asiakkaille tarjottavan hautauspalvelun. Voiton vie usein halvin tarjous. Palvelun laatua ei välttämättä tarkisteta mitenkään.

Tamperelaisen Marttilan perheen vanhin poika menehtyi yllätten ja omaiset halusivat käydä jättämässä hänelle jäähyväiset vielä ennen hautaamista.

-Me haluttiin nähdä, että Pekka nukkuu siinä arkussaan ja on levollisen näköinen. Kaikki huolet ovat takana ja mitään kipuja ei ole, kertoo vainajan äiti Tuija Marttila.

Poika näytettiin perheelle kuitenkin sellaisessa kunnossa, että äiti näkee edelleen jatkuvasti painajaisia.

Koska Tampereen kaupunki maksoi toimeentulotukea Pekka Marttilan hautaukseen, perhe joutui käyttämään hautauspalvelua, jonka kaupunki oli valinnut sosiaalitoimen asiakkaiden palveluntuottajaksi. Hautaustoiminta ei edes kuulu valitun yrityksen toimialaan.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu (45 minuuttia 21.12.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme