Mainos
Mainos

21.12. Hintakisa toi lihaskandaalin Saksaan

Aina vain edullisempien hintojen vaatiminen voi lopulta olla tuhoisaa.

Saksalaiset kuluttajat ovat nyt tämän tosiasian edessä. Maan lihateollisuuden mielestä vähittäiskaupan tuhoava hintakilpailu pakottaa tuottajat turvautumaan kyseenalaisiin keinoihin.

Taustalla ovat kuluneen syksyn paljastukset, joiden mukaan tukkurit ovat suorastaan rikollisesti myyneet makkaroiden ja muiden jalosteiden raaka-aineiksi vanhentunutta lihaa.

Millaista kinkkua syöt?

Suomen elintarvikeviraston tietojen mukaan Suomeen ei ole tuotu saksalaista jätelihaa. Virasto vakuuttaa, että meillä lihan laadunvalvonta on tiukkaa.

Teimme testin ja ostimme ruokakaupoista kotimaisia ja ulkomaisia kinkkuja ja kalkkunoita ja veimme ne Helsingin kaupungin ympäristölaboratorioon tutkittaviksi.

Valtaosa lihoista oli hyvälaatuisia, mutta huomautettavaakin löytyi.

Suomalaisten arvioidaan syövän tänä jouluna lähes 6,5 miljoonaa kiloa kinkkua sekä kalkkunaa vajaat 350 000 kiloa.

Vaativa vanhemmuus

Isät ja äidit kaipaavat yhä enemmän tukea vanhemmuuteen. Auttavat puhelimet ja Internetin kyselypalstat täyttyvät epävarmojen vanhempien viesteistä.

Neuvoja kaivataan lastenkasvatuksessa, ja erityisesti isät etsivät miehen malleja.

Lapset kaipaavat rajoja itsekin. Kiperä kysymys kuuluu, mihin ne asetetaan. Joulun aika tuo vanhemmuuteen oman haasteensa, kun kiireen keskelle pitäisi pystyä luomaan hyvää yhdessäoloa.

Vierailimme viisilapsisessa perheessä, jolle joulu on vuoden sydän.

King Kong sai ilmeet ihmiseltä

Näyttelijä Andy Serkis eläytyi gorillan osaan. Tietokone vangitsi hänen kasvojensa liikkeet ja muunsi ne animoidun jättiläisapinan ilmeiksi.

Näin luotiin persoonallisuus King Kongille, seitsemän ja puolimetriselle gorillalle, joka rakastuu vaaleaan naiseen.

Ohjaaja Peter Jackson halusi korostaa Kongin ja Annin taianomaista suhdetta. Jackson sanoo olevansa koko uransa velkaa alkuperäiselle King Kongille vuodelta 1933. Niin suuren vaikutuksen elokuva teki Jacksoniin, kun hän näki sen yhdeksänvuotiaana.

Virkeä veteraanikuoro

Viime sotien veteraaneista koostuvia mieskuoroja toimii yli kaksikymmentä.

Yksi aktiivisimmista on Helsingin sotaveteraanikuoro, jonka jäsenten keski-ikä lähentelee 85 vuotta. Laulajia on yli neljäkymmentä.

Kuoro harjoittelee säännöllisesti kerran viikossa. Kuluvana vuonna kuoro on esiintynyt kolmekymmentä kertaa. Lisäksi kuoro levytti sota-ajan virsiä. Kantaohjelmistoon kuuluu perinnelauluja, kuten Laulu sotainvalideille ja Veteraanimarssi.

Eino Grön joulutunnelmissa

Laulaja Eino Grön tuntee viettävänsä joulua, kun hän esiintyy Suomessa kirkkokonserteissa vuoden suuren juhlan alla. Ero on suuri verrattuna helteiseen Floridaan, missä Grön asunut jo toistakymmentä vuotta.

Vaikka Grön on tullut tunnetuksi ennen muuta tangojen tulkitsijana, niin laulajanura alkoi kirkossa. Hän sai olla kanttorin apulaisena jo 11-vuotiaana joka sunnuntai.

Ja laulu maistuu edelleen. Tällä kertaa siitä sai nauttia Tuusulan kirkoon kokoontunut salintäysi yleisö.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme