Mainos
Mainos

21.12. Mallipomon synkkä historia

Joensuulainen ohjelmatoimiston johtaja sai kaksi viikkoa sitten tuomion suomalaisittain poikkeuksellisessa seksuaalirikosjutussa.

Tero Eronen tuomittiin 47 rikoksesta, muun muassa törkeistä raiskauksista, seksuaalisista hyväksikäytöistä ja ihmiskaupasta. Käräjäoikeus katsoi miehen syylliseksi myös tapon yritykseen.

Tuomio oli yhteensä 12 vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

45 minuuttia haastatteli naista, joka kertoi joutuneensa miehen uhriksi jo lähes 20 vuotta sitten.

- Kun kuulin siitä tuomiosta, järkytys oli ihan hirveä. Minä tajusin, kuinka monta vuotta monet muut tytöt ovat joutuneet kokemaan samaa, nainen kertoo.

Pitkään viihdealalla nuorten naisten kanssa toiminut mallipomo sai tuomion sen jälkeen, kun Helsingin poliisilaitos otti vinkit vakavasti. Tutkinta käynnistyi toden teolla noin vuosi sitten.

Tutkinnanjohtaja Petri Rainialan mukaan juttu alkoi aueta yhteistyössä järjestöpuolen kanssa. Poliisi kaivoi uhrit esille itse.

Jutun syyttäjän Eija Velitskin mukaan uhrien vaitonaisuus on tyypillistä tämänkaltaisissa jutuissa. Velitskin mukaan naiset ovat syvästi traumatisoituneita.

- Uhri voi kieltää asian myös itse. Asia on niin hirveä, että sitä ei pysty ajatuksen tasolla edes käsittelemään. Siitä ei pysty usein kertomaan edes omille perheenjäsenilleen saati, että menisi poliisille puhumaan, sanoo Velitski.

Tero Eronen itse pitää tuomiotaan vääränä ja valittaa siitä hovioikeuteen. Vankilasta lähettämässään viestissä hän myös pitää ohjelmassa haastatellun naisen tarinaa valheellisena.

Katso Salla Vuorikosken juttu (45 minuuttia 21.12.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme