Mainos
Mainos

21.12. Soluttautumisyritys armeijan varikolle

Puolustusvoimat ulkoistaa yhä enemmän toimintojaan. Ulkoa ostetaan paitsi kalustoa, myös merkittävä osa työtä ja palveluja. Niihin sisältyy maanpuolustuksen kannalta keskeisten toimintayksiköiden turvallisuusjärjestelmien suunnittelua, rakentamista ja valvontaa.

Kiivaassa ulkoistamisessa on nyt havaittu vakavia turvallisuusriskejä. Pääesikunnan tutkintaosastolla on törmätty tapauksiin, joissa puolustusvoimien kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä on yritetty ostaa vakoilutarkoituksessa.

45 minuuttia tapasi turvallisuusalan yrittäjän, joka suunnitteli ja rakensi kameravalvontajärjestelmiä Itä-Suomen huoltorykmentin varikolle Toivakkaan ja Räjähdelaitoksen ase- ja ammusvarikoille Parkanoon, Haapajärvelle sekä Ähtäriin.

Venäläinen liikemies yritti ostaa yrityksen koko osakekannan pian sen jälkeen kun yhteistyösopimus puolustusvoimien kanssa oli allekirjoitettu.

Tieto 2,2 miljoonan euron arvoisesta valvontakameraurakasta oli ongittu internetistä julkisten hankintojen luettelosta.

- En myynyt. Ei luonne antanut periksi, vaikka raha houkutteli, sanoo vantaalainen yrittäjä 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Katso Tuula Malinin juttu (45 minuuttia 21.12.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme