Mainos
Mainos

21.2. Pelastuskopterin hulvatonta rahankäyttöä

Pelastushelikopteri Sepe on Oulussa suuressa kansansuosiossa. Esimerkiksi hirvenmetsästysporukat, koululaiset ja Lions-klubit ovat ottaneet Sepen omakseen ja hankkineet hengenpelastustyöhön runsaasti lahjoitusvaroja. Harva tietää, mihin rahat lopulta käytetään.

Varoja kuluu muun muassa moottorikelkkaretkiin ja kosteisiin illanviettoihin Lapissa. Sepen pramea toimisto on vastikään muuttanut Oulun parhaalle liikepaikalle Rotuaarille. Sepen tuki ry on antanut toiminnanjohtajan työsuhdeautoksi uuden V6-moottorilla varustetun Land Rover -maasturin.

Helikopteritoimintaa rahoittava Raha-automaattiyhdistys on huolissaan Sepen tuhlailusta. Raha-automaattiyhdistyksen mukaan Sepeä pyöritetään ylisuurilla kustannuksilla. Samaa mieltä ovat useat käytännön pelastustyötä Oulussa tekevät.

Sen sijaan Sepen tuki ry:n hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Koski (kesk.) puolustaa kopterin rahankäyttöä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme