Mainos
Mainos

21.4. Suomi kuuluisaksi vesiosaamisella

Tehtävä Suomelle -projektin voittajaksi - tekojen teoksi- jolla Suomi saadaan maailmalla kuuluisaksi on valittu vesiosaaminen.

Sitran, Kemiran ja VTT:n yhteishanke suomalaisesta vesiosaamisesta voitti selvästi netissä järjestetyn Tehtävä Suomelle -äänestyksen. Hanke sai 59, 2 prosenttia annetuista äänistä.

- Suomihan tunnetaan tuhansista järvistä, puhtaudesta, teknologiasta ja osaamisesta. Mikään maa ei ole toistaiseksi rakentanut maabrändiään puhtaan veden ympärille. Suomessa on lisäksi paljon ympäristöliiketoimintaa ja ympäristöteknologiaan liittyvää osaamista ja siten meillä on kaikki edellytykset profiloitua korkean vesiteknologian ja osaamisen maana, toteaa Kemiran toimitusjohtaja Harri Kerminen.

Samoilla linjoilla on myös Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelman puheenjohtaja Sari Baldauf.

- Tämä on erinomainen esimerkki yhteistyöstä Kemiran ja VTT:n välillä. Ja sitten sellaisesta yhteistyöstä, jossa yhdistetään teknologista osaamista sekä sitten sellaista markkinaläsnäoloa. Parhaimmat innovaatiot syntyvät silloin, kun on teknologiaa ja käyttäjälähtöisyyttä. Ja tässä yhdistyvät molemmat, Baldauf sanoo.

Toiseksi parhaaksi ideaksi Suomen tulevaisuuden menestystekijäksi äänestäjät valitsivat luomumaan. Se sai annetuista äänistä 27,4 prosenttia. Kolmas yleisöäänestykseen valittu ehdotus, Ahtisaari-keskus, sai 13,4 prosenttia äänistä.

Tehtävä Suomelle on MTV3:n ja Suomen maabrändivaltuuskunnan yhteinen projekti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme