Mainos
Mainos

21.4. Tukka putkella euroviisusirkukseen

Osloon Suomea edustamaan lähtevän Duo Kuunkuiskaajien euroviisupaketti alkaa olla kasassa. Tällä viikolla Kuunkuiskaajat lähtee markkinoimaan Työlki ellää -kappalettaan Pietariin ja Amsterdamiin, ja Norjaankin lähdetään jo kaksi viikkoa ennen toukokuun semifinaalia.

Suomen viisua on harjoiteltu ja koreografiaa hiottu siitä saakka, kun semifinaalipaikka aukesi. Myös esiintymismeikkejä ja -kampauksia on treenattu, edustus- ja lava-asut on valittu - jopa esiintymiskorutkin on mietitty asiantuntijoiden kanssa.

Johanna Virtanen ja Susan Aho ottavat viisut tosissaan, mutta eivät lähde Osloon hakemaan voittoa hampaat irvessä.

- Voitto ei ole ensisijaisesti mielessä, vaikka annamme kaikkemme, niin kuin aina esiintyessämme. Olisi ihanaa, jos pääsisimme finaaliin, mutta koskaanhan ei tiedä.

- Kävi miten kävi, sen tietää, että polemiikkia on varmasti monenlaista. Jos karsiudumme, moni sanoo, että mitäs me sanottiin. Mutta jos me päästään finaaliin, niin moni muu sanoo, että mitäs me sanottiin, iloinen kaksikko naureskelee.

Nyt se biisi lähtee

Sitä Virtanen ja Aho eivät halua miettiä, tuleeko pisteitä ja mistä, vai ei.

- Minulle tulee euroviisuista aina mieleen sana sirkus. Jostain syystä. Sellainen viihdesirkus, missä tapahtuu ihan hirveästi kaikkea jännää ja kivaa, sanoo Susan Aho.

- Kun minä ajattelen semifinaalia, näen sen lavan ja valtavan yleisömäärän, 18 000 ihmistä katsomassa meitä siellä ja televisiokatsojia ympäri Eurooppaa. Minä näen sen hetken, kun me odotetaan, että nyt se biisi lähtee. Ihan apua! nauraa Virtanen innoissaan.

Kuunkuiskaajat aikovat esiintyä Euroopassa useammankin vuoden päästä. Pohjaa antavat opinnot Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla ja vuosien kiertäminen Suomen kaikkien aikojen kansainvälisimmän kansanmusiikiyhtyeen Värttinän kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme