Mainos
Mainos

21.9. Nokian salattu valhe

Matkapuhelinalan patenttikiistat ovat jo arkipäivää. Mittavista oikeustaisteluista ja vahingonkorvausvaatimuksista uutisoidaan yhä useammin. Yhden ja ainakin Suomen kannalta mielenkiintoisimman patenttirikkomuksen taustat on kuitenkin painettu visusti pimentoon.

Nokian maailmanvalloituksen taustalta löytyy tarkoin varjeltu salaisuus. Tapahtumaketju, josta yhtiö olisi vieläkin lähes 30 vuoden jälkeen mieluiten hiljaa.

Arvostettu talouslehti Financial Times kertoi runsas kuukausi sitten pikku-uutisessaan, että Nokia olisi uhmannut Motorolan patentteja tahallaan ja harkitusti 80-luvulla, kun suomalainen kumiteollisuusyritys ponnisteli matkapuhelinalan maailmanmarkkinoille.

Tapahtumaketjun keskiössä oli Pakistanissa syntynyt Nokian entinen diplomi-insinööri Shubh Suri. 45 minuuttia antaa puheenvuoron Nokian hyödyntämälle, pois potkimalle ja unohtamalle insinöörille.

Katso Tuula Malinin juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme