Mainos
Mainos

21.9. Vähemmistöjen väsymätön puolustaja

Kirjallisuutemme suuri nimi Pirkko Saisio kohahduttaa keskiviikkona tuomalla kansalliselle päänäyttämölle HOMO!-musiikkinäytelmän. Se on aiheuttanut hämmennystä jo ennen ensimmäistäkään esitystä, sillä estyneimmät eivät pysty sanomaan lippukassalla homo-sanaa.

Kansallisteatteriin kokoontuva ensi-iltayleisö saa nähtäväkseen mustan anarkistiseksi luonnehditun farssin, jossa kyytiä saavat esimerkiksi Hitler, Stalin, Mikkelin piispa ja apostoli Paavali. Ennen kaikkea HOMO! käy kuitenkin ennakkoluulojen ja suvaitsemattomuuden kimppuun puolustamalla erilaisten vähemmistöjen ihmisoikeuksia.

-Tässä näytelmässä käsitellään homoja, mutta he ovat vain yksi esimerkki syrjityistä. Näytelmän loppupuolella avataan näkymää muihin aikojen saatossa vainottuihin ihmisryhmiin. Meillä syrjitään nyt esimerkiksi maahanmuuttajia, kohta kai vanhuksiakin, koska he ovat tuottamaton kansanryhmä, Saisio ihmettelee.

Hänestä asenneilmasto on koventunut ja se liittyy nimenomaan tuloerojen kasvuun.

Katso Terhi Hyvärisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme