Mainos
Mainos

22.10. Koukussa pelaamiseen

Kaksi kolmesta suomalaisesta on joskus pelannut rahapeliä. Osalle kehittyy paha peliriippuvuus ja pelaaminen täyttää kaikki ajatukset. Omat rahat ja varallisuus menevät, ja uhkapeluri lainaa rahaa jatkaakseen.

Sairaalloinen pelaaminen lisääntyy samaa tahtia kuin uusia pelimahdollisuuksia ja -paikkoja tulee lisää. Jopa peruskouluikäisillä on ongelmia.

Kuuro Silja kuulee

Olemme seuranneet kuuron Silja-tytön kehitystä siitä pitäen, kun hän sai kuuloimplantin kaksivuotiaana.

Nyt Silja on reipas ekaluokkalainen. Hän on ensimmäinen kuulovammainen, joka on aloittanut opintiensä tavallisessa peruskoulussa. Kaikki on sujunut hyvin.

Vanhoilliset vahvoilla Puolassa

Kirkkokynttilät

Puola liittyy EU:hun puolen vuoden päästä. Maassa tehdään 200 000 laitonta aborttia vuodessa ja vapaampaa aborttilakia vastustetaan ankarasti. Sosiaaliturva on heikko, ja vanhoillinen kirkko määrää yhteiskunnan tahdin. Kansalaisista ne jotka pärjäävät, tekevät rahaa, kun se vihdoin on mahdollista.

Toimittajamme tutustui puolalaisten arvoihin ja elämään. Ne ovat kovin erilaiset kuin Suomessa tai muussa EU:ssa.


Lähetyksen muita aiheita:

Vuosi Moskovan teatterikaappauksesta, omaisten piina on ikuinen. Maestro Esa-Pekka Salosen uudet akustiikat. Lähikuvassa Nick Nolte.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme