Mainos
Mainos

22.12. Huippumuotoilijat kaamoksessa

Viisi vuotta Inarijärven rannalla toiminut hieman salaperäinenkin Design House Idoli juhlii puolta vuosikymmentään kutsumalla suomalaisia muotoilun huippunimiä Lapin kaamokseen. 45 minuuttia oli mukana matkassa.

Kaamospuussa taiteilijaprofessori Oiva Toikka näki parven suunnittelemiaan lintuja ja antoi neuvoja tuleville muotoilijoille.

- On tärkeää, että on hyvä itsetunto. Itserakkautta täytyy olla, mutta ei liikaa. Koppavuus ei sovi ollenkaan. Sellaiset saattavat olla erinomaisia tyyppejä ja taiteilijoita, mutta ei niitä kestä katsella.

Suomen kuumimmaksi muotoilijaksikin sanottu nuorempi muotoilija Harri Koskinen ei suostunut puhumaan kuuluisimmasta tuotteestaan Block-lampusta mitään. Hän suostui sentään koettamaan, miten sillä pystyisi kaamoksen pimentämää Inarijärveä valaisemaan.

- Nosta kuitenkin vähän lamppua ja näytä tuonne Inarijärvelle. Tämä ei käy taskulampusta, mutta ehkä tästä voisi tehdä ladattavan version, lisätä valotehoa ja suuntauttaa.

Katso Hannu Alstan juttu Inarista

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme