Mainos
Mainos

22.4. Kim-Peter Waltzer tekee ikuista taidetta

Taiteen avulla voidaan parhaimmillaan rakentaa jotakin pysyvää, josta jälkipolvet saavat nauttia - jopa vuosisatoja. Tällaista vain tapahtuu harvemmin nykypäivänä.

Kuvanveistajä Kim-Peter Waltzer sai ainutlaatuisen mahdollisuuden Valamon luostarissa. Hän suunnitteli mietiskelyhuoneiston, joka on tehty käsityönä - kustannuksista välittämättä. Materiaaleina ovat kivi, marmori ja puu. Tekijälleen talo on taidetos, jonka teki mahdolliseksi yksityinen lahjoittaja.

Kolme vuotta sitten ortodoksiksi kääntynyt taiteilija on päässyt vaikuttamaan kirkon taide-elämään ylintä johtoa myöten. Hänen taiteensa tukija on myös arkkipiispa Leo.

Yhteistyössä korostuu uskontojen yhteys. Etenkin japanilainen käsitys luonnonmukaisesta harmoniasta on Waltzerille tärkeää.

Taiteilija teki maaliskuussa matkan Japaniin yhdessä arkkipiispan kanssa. Waltzer luovutti Japanin kuuluisimmalle suomalaiselle, parlamentaarikko Marutei Tsuruselle veistoksensa, joka on tehty ortodoksiperinteen mukaan, kultaamalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme