Mainos
Mainos

22.4. Suomalaismies merirosvojen luottokuvaajana

Suomalainen dokumentintekijä Jussi Arhinmäki on päässyt kuvaamaan Somalian merirosvoja ja haastattelemaan heitä kasvotusten. Valmisteilla olevassa dokumentissa on tarkoitus haastatella sekä merirosvoja että heitä vastaan taistelevia länsimaalaisia merisotilaita. Suomalaisen kuvaamaa materiaalia esitettiin amerikkalaisen ABC-kanavan 20/20 -ajankohtaisohjelmassa perjantaina.

45 minuuttia -ohjelmassa esitetään keskiviikkona lisää kuvamateriaalia ja haastatellaan Arhinmäkeä, joka aikoo vielä palata takaisin hengenvaaralliseen Somaliaan.

Dokumentintekijät kertovat luoneensa luottamuksellisen suhteen paikallisiin ihmisiin ja merirosvoihin suomalais-somalialaisten ystäviensä avulla.

Merirosvot kertovat suomalaishaastatteluissa muun muassa köyhyydestään ja selittävät, että ulkomaisten alusten ryöstökalastus ja meren saastuminen ovat ajaneet heidät rikosten teille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme