Mainos
Mainos

22.9. Taju kankaalle lohjalaiskoulussa - syy mysteeri

Tiesittekö, että viidesosa maamme kouluista kärsii vakavista kosteusvaurioista? Silti tieto viidentoista lapsen pyörtymisestä yhden päivän aikana lohjalaisessa Lehmijärven koulussa pysäytti.

Oppilaiden ja opettajien päätä on särkenyt ja kurkkua kuristanut jo vuosien ajan. Puolentoista vuoden sisällä koulu on evakuoitu kolme kertaa ja korjauksiin on upotettu toistasataatuhatta euroa. Kukaan ei tiedä, mistä oireet johtuvat.

Toimittajamme lähti selvittämään salaperäisen pahoinvoinnin arvoitusta.

Kymmenen vuotta Estoniasta

- Elämä alkoi muuttua normaaliksi kaksi vuotta onnettomuuden jälkeen. Apua oli siitä, että sain tuolloin tavata haaksirikon aikaisen pelastajani ja tukihenkilöni, kertoo Sara Hedrenius Andreasson, yksi harvoista Estonialta pelastuneista.

Saralla on nyt pieni vauva, samoin virolaisella Leen pariskunnalla, joka selvisi turmasta.

Tapasimme myös pelastajia, jotka tekivät työtä kohtalokkaana yönä. Turun vartiolentueessa työskentelevät miehet kertovat alkaneensa kunnioittaa merta uudella tavalla onnettomuuden jälkeen. Koska säähän ei voi vaikuttaa, pelastajat pyrkivät harjoittelemaan mahdollisimman vaikeissa oloissa.

Kauneusleikkaukset - julkkishömpästä tavisten arjeksi

Kauneuskirurgia on noussut kuumaksi puheenaiheeksi. Silikonia ja kasvonkohotuksia, rasvaimuja ja botuliiniruiskeita - näitä operaatioita tehdään päivittäin myös Suomessa.

Saimme käsiimme Suomen akatemian valmisteilla olevan tutkimuksen plastiikkakirurgiasta. Tutkimus yllättää siinä, että ihmiset jotka turvautuvat kirurgin veitseen ovat lähes poikkeuksetta terveitä, selväjärkisiä tavallisia suomalaisia.

Kilpailu alalla on kovaa, ja mustamaalaamista harrastetaan puolin ja toisin.

Darfur - elävinä haudatut

He ovat pakolaisia, joita ei hyväksytä pakolaisiksi. Sudanin länsiosassa Darfurin alueella kansanryhmien välinen väkivalta on aiheuttanut pakolaisvirran, joka ei ota laantuakseen. Arabihallituksen tukemat taistelijat häätävät afrikkalaisperäistä väestöä kodeistaan kohti paisuvia pakolaisleirejä. Koska muodollinen rauha vallitsee, uudet tulokkaat eivät saa pakolaisen asemaa, vaan joutuvat sinnittelemään kädestä suuhun pakolaisleirien laidoilla.

Toimittajamme kävi Abu Shokin leirillä. Virallisesti siellä asuu 40 000 ihmistä. Avustusjärjestöjen mukaan pakolaisia on leirillä paljon enemmän.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme