Mainos
Mainos

23.10 Jyväskylässä käynnistyi sisäilmaremonttirumba

Jyväskylässä on viime vuosina pistetty maan tasalle kokonaisia kouluja sisäilmaongelmien vuoksi. Koulujen lisäksi kaupungissa on korjattu tai purettu sisäilmaongelmien vuoksi sairaalan rakennuksia, paloasema ja poliisilaitos.

Monesti korjauksen kohteeksi on päätynyt arvokiinteistö. Sellaisia ovat esimerkiksi Alvar Aallon Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäelle suunnittelemat arvorakennukset. Nyt Aallon suunnittelema yliopiston päärakennus odottaa tyhjillään peruskorjausta. Kymmenkunta yliopiston yhteensä neljästäkymmenestä rakennuksesta on joko keskellä remonttia tai odottaa sitä.

- Tämä on varmasti iso haaste yliopiston toiminnalle, koska yliopisto joutuu hankkimaan väistötilat. Ajatellaan kuitenkin positiivisesti. Sen jälkeen kun rakennukset korjataan, ne palautuvat alkuperäiseen käyttöön, ylläpitopäällikkö Jarmo Perkiö sanoo.

Hän työskentelee Suomen yliopistokiinteistöt Oy:ssä, joka siirtyi Jyväskylän yliopiston kiinteistöjen omistajaksi nelisen vuotta sitten. SYK Oy teetti taloissa kuntokartoitukset, joiden jälkeen remontit on aloitettu. Remonttirumba ei kuitenkaan johdu siitä, että talot olisivat huonosti tehtyjä, vakuuttaa Perkiö.

- Aikanaan kun nämä rakennukset on rakennettu, ne ovat olleet oman aikansa huippua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme