Mainos
Mainos

23.11. "En voi kuvitella eläväni ilman musiikkia"

Suomeen on noussut uusi lahjakkaiden nuorten naislaulajien ja lauluntekijöiden polvi. Yksi kiinnostavimmista on Johanna Försti, jonka laulutaidot ovat tulleet tutuiksi muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa ja Obladii -ohjelmista. Evijärveltä kotoisin olevalla Förstillä on vahva musiikillinen tausta.

- Mun äitini on harmonin mestaripelimanni. Sieltä on tullut musiikki elämääni. Meillä on aina soinut ja aina on soitettu. En voisi kuvitella elämääni ilman musiikkia, sillä siitä on tullut niin tärkeä osa minua, Försti pohtii.

Nykyisin Helsingissä asuva Försti opiskeli Jyväskylässä musiikkikasvatusta ja oli mukana Soldiers-tyttöbändissä.

- Päälaulajalta meni ääni ja mulle sanottiin, että ota sää toi mikki ja laula. Se oli aivan tämmönen sattuma ettei yhtään suunniteltu, Försti muistelee. Sen jälkeen laulamisen ja äänen eteen on tehty töitä jatkuvasti.

Ääni taipuu moneksi

MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmassa laulaja ollut mukana alusta lähtien. Nyt on menossa kuudes tuotantokausi. Sami Pitkämön orkesterin ja Förstin taidot on huomattu.

- Siellä saa laulaa niin monipuolista musiikkia, ettei missään. Biisejä on Aguilerasta Apinamieheen, Försti kertoo.

Laulaja on saanutkin kiitosta juuri siitä, että hänen taitonsa ja äänensä taipuu niin moneen tyyliin. Suurimman päivälehden musiikkikriitikko kirjoitti hiljattain Förstin olevan maailmanluokan laulaja.

Johanna Försti laulaa myös Jo Stance -bändissä, joka on Five Corners -kvintetin nokkamiehen, rumpali Teppo Mäkysen idea. Förstin ja Mäkysen yhteinen albumi, Jo Stance, julkaistiin viime syksynä. Mäkynen määrittelee yhtyeen tyylisuunnan olevan lähellä 60-luvun soundia ja sisältävän rhythm&bluesia, soulia ja jazzia.

Lopppuunmyydyssä Jo Stance -konsertissa Tavastialla tunnelma nousee huippuunsa ja Försti pistää lavalla kaiken peliin. Kappaleet ovat Förstin ja Mäkysen käsialaa.

- Mitä henkilökohtaisempaa musiikki on ja mitä enemmän sitä on tehnyt sydänverellä, sitä enemmän siinä on hetkessä mukana, Försti miettii.

Laulajaa on kehuttu erityisesti soul-musiikin uskottavasta esittämisestä. Försti onkin opiskellut souliin tarvittavaa äänenmuodostusta.

-Tärkeää on se, että tietynlaisen fraseerauksen ja tietynlaisen äänen saa tulemaan luonnollisesti sekä tohtii käyttää vähän ronskimmin sitä ääntä.

Tavastian konsertin jälkeen Försti huokailee lähes sanattomana, kuinka hyvä fiilis keikasta jäi.

Katso Pekka Niemiahon juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme