Mainos
Mainos

23.3. Formulakuskin kurinalainen elämä

Bahrainin levottomuuksien takia siirtynyt Formula 1 -kausi alkaa vihdoin ensi viikonloppuna Australian Melbournessa. Suomalaiskuljettajista mukana on vain Heikki Kovalainen. Hän ajaa nyt toista kauttaan uudessa, malesialaisessa Team Lotus -tallissa. Viime kaudella tulokastallin kuskit eivät pistetilastoissa juhlineet, mutta Kovalainen sanoo silti olevansa innostuneempi formulaurastaan kuin koskaan aikaisemmin.

- Nyt on sellainen fiilis, että pitää vaan mahdollisimman nopeasti saada nopea auto alle, että pystyy tekemään tulosta, Kovalainen kertoo pikavierailullaan Suomessa.

Heikki Kovalainen odottaa autoltaan ja talliltaan viime kautta parempaa suorituskykyä, mutta hän ei päästä itseäänkään helpolla. Lomailu jää formulakuskilla vähille, koska kauden ulkopuolellakin täytyy elää kurinalaista elämää ja treenata paljon, jotta voisi yltää huippusuorituksiin kisoissa.

Kovalainen treenaa kestävyyttä, nopeutta ja voimaa kahdesta neljään tuntia päivässä. Kuskin ruokavalio on tiukka, eikä hän tingi aikaisesta nukkumaanmenosta kuin poikkeustapauksissa. Kovalainen uskoo, että kaikki formulatallit vaativat nykyään kuljettajiltaan atleettista suhtautumista työhönsä.

Kovalainen asuu Sveitsissä, Genevessä brittiläisen tyttöystävänsä kanssa, mutta suurimman osan vuotta pariskunta viettää matkalaukkuelämää. Matkapäiviä kertyy jopa 250 vuodessa. Heikki Kovalainen on kuitenkin erittäin isänmaallinen ja nostaa Suomea esille aina, kun se on mahdollista. Alkuvuodesta Kovalainen teki Suomelle ilmaiseksi merkittävän PR-palveluksen ideoimalla amerikkalaiselle CNN-kanavalle Suomesta kertovan juttusarjan. Jutut tavoittivat 270 miljoonaa katsojaa eri puolilla maailmaa.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme