Mainos
Mainos

23.4. Juristit metsänomistajien apuna

Suomalaisten metsänomistajien juridinen edunvalvonta on lapsenkengissä. Lisäksi tulkinnanvarainen metsälaki nakertaa heidän oikeusturvaansa.

Kaikki metsäalan organisaatiot on viritetty metsänhoidollisia toimenpiteitä ja puuntuotantoa varten, eikä löydy mekanismeja, jotka puolustaisivat metsänomistajan oikeuksia. Ristiriitatilanteessa hän on kovin yksin.

Tämän sai kokea kärsämäkeläinen Erkki Kasanen. Hän halusi antaa metsänsä kasvaa ja uudistua luontaisesti hakkuiden jälkeen. Metsäkeskus vaati maan muokkaamista ja haastoi metsänomistajan oikeuteen.

Kasanen palkkasi juristin ja voitti juttunsa. Hänen asianajajansa, varatuomari Mikko Vartiainen ihmettelee viranomaisten asennetta.

-Viranomaiset esiintyvät metsänomistajan etujen valvojana. He katsovat, että metsänomistajilta vaaditut toimenpiteet koituvat vain heidän parhaakseen, sanoo Vartiainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme