Mainos
Mainos

23.4. Rattijuoppojen yö Aurinkorannikolla

Öinen moottoritie Fuengirolasta Malagaan on vaaroja täynnä. Suomalaisia kuljettanut linja-auto joutui viikonloppuna onnettomuuteen.

On pieni ihme, että turisteille sattuu turmia Aurinkorannikolla näinkin vähän. Espanjalaiset kun tarttuvat usein auton rattiin juovuksissa, vaikka rattijuopumusrangaistuksia on sielläkin kovennettu.

Toimittaja Kari Lumikero on parhaillaan Aurinkorannikolla paikallisen poliisin mukana. 45 minuuttia seuraa kahtena yönä rattijuoppoja ja kaahareita Espanjan tunnetuimmalla matkailualueella.

Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset moittivat espanjalaista liikennekulttuuria. Vaikka rajoitukset ovat tiukempia kuin Suomessa, niistä eivät piittaa autoilijat eivätkä aina poliisitkaan. Rattiin lähdetään maistissa ja nopeusrajoituksia rikotaan surutta.

Lauantain turmassa menehtyi yhdeksän suomalaista. Kolmetoista vakavasti loukkaantunutta uhria on yhä Espanjassa sairaalahoidossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme