Mainos
Mainos

23.9. Yö Berlusconin kanssa

Seksiskandaalien ryvettämä Italian pääministeri Silvio Berlusconi on kuin ihmeen kaupalla selvinnyt yhä uudelleen ja uudelleen naisseikkailujaan koskevista paljastuksista.

Berlusconin tiedetään muun muassa viihdyttäneen ja tavanneen vartavasten paikalle palkattuja kaunottaria palatsissa, jonka hän on vuokrannut Rooman keskustasta. Pääministeri majailee mieluummin siellä kuin vaatimattomammassa virka-asunnossaan.

Viimeisimmät paljastukset on tehnyt luksusluokan ilotyttö Patrizia d'Addario, jolle antamiaan lupauksia Berlusconi ei pitänyt. Berlusconi tunnetaan jo ennestään siitä, kuinka hän on junaillut hemaisevia italialaismissejä korkeisiin virkoihin, muun muassa ministeriksi ja Euroopan parlamentin jäseneksi.

Outo onnettomuus

Pettynyt d'Addario olisi tyytynyt vähempäänkin, mutta hän joutui paljastustensa jälkeen outoon liikenneonnettomuuteen. Hän epäilee turmaa tahallaan aiheutetuksi. Myös d'Addarion asuntoon on murtauduttu ja asunto on pantu mullin mallin, kun sieltä on etsitty ja viety todistusaineistoksi kelpaavia tavaroita.

D'Addarion paljastuksista on kenties alkanut purkautua vyyhti, joka voi lopulta koitua kohtalokkaaksi aina uudestaan pintaan pulpahtavalle Berlusconille.

Viikonloppuna Italian poliisi pidätti miehen, joka on järjestänyt naisia Berlusconille. Paritussyytösten lisäksi häntä epäillään myös huumeiden välityksestä. 45 minuuttia esittää ranskalaisen tv-tuotantoyhtiö Java Filmsin tekemän d'Addarion haastattelun. Naisen väitteitä on vaikea leimata keksityiksi, koska hän tapasi Berlusconia nauhuri alusvaatteisiin kätkettynä.

"Rakkaudenyönä lupaillaan kaikenlaista"

Milanossa pitkään asunut toimittaja Eija Wager ei kummeksu skandaalia.

-Toteutumattomat rakennusluvathan ovat Berlusconin kannalta ihan hyvä asia. Jos ne olisivat toteutuneet, asia saattaisi olla toisin. Rakkaudenyönä mies lupailee kaikenlaista, italialialaiseen poliittiseen kulttuuriin perehtynyt Wager huomauttaa.

Silvio Berlusconin kansansuosio on vankkumaton. Se perustuu hänen puhujantaitoihinsa.

-Väittelyissä hän saa aina vastustajan altavastaajan asemaan ja onnistuu tekemään vastapuolensa naurettavaksi, Wager huomauttaa.

Tavalliset italialaiset eivät ole kovinkaan perillä pääministerinsä tekemisistä. Silvio Berlusconin omistukseen kuuluu merkittäviä italialaisia tv-kanavia, joiden ohjelmissa aihetta ei käsitellä.

Oppositiokaan ei halua käydä poliittista keskustelua pelkästään pääministerin sängyn ympärillä. Ja veronkierto ja muut pikkurikokset ovat Italiassa niin yleisiä, että Berlusconin kannalta niillä ei ole merkitystä.

Pääministerin kannatus on kuitenkin laskenut kirkollisissa piireissä. Katolinen kirkko on nuhdellut häntä julkisesti.

-Ehkä vähitellen myös Berlusconin poliittiset liittolaiset ja kannattajat alkavat olla häpeissään siitä, että heidän johtajansa on tällainen irvastelija.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme