Mainos
Mainos

24.11. Ensimmäinen tutkivan journalismin konferenssi

45 minuuttia ja MTV3 Uutiset olivat vahvasti mukana Tutkivan journalismin yhdistys ry:n ja Oikeustoimittajat ry:n järjestämässä Suomen ensimmäisessä tutkivan journalismin konferenssissa. Uutis- ja ajankohtaistoimituksemme lisäksi Tutki!2010 -tapahtuman suurimmat tukijat olivat Helsingin Sanomat ja Yleisradio, lisäksi mukana oli myös runsaasti muita mediataloja. Konferenssi järjestettiin viime viikon perjantaina ja lauantaina Helsingin Sanomatalossa.

Yhdysvalloissa ja esimerkiksi Ruotsissa vastaavia konferensseja on järjestetty vuosikausia. Tutki!2010 -tapahtumaan osallistui 140 osallistujaa sekä valtakunnallisista että alueellisista tiedotusvälineistä.

Toimittajat eri viestimistä verkostoituivat, vaihtoivat ideoita ja parhaita työtapoja. Journalistit hakivat yhdessä vastauksia hankaliin kysymyksiin. Mikä on oikeuteni kuvaamiseen erilaisissa kiistanalaisissa tilanteissa? Miten yritysten viestintäväen sekaantuminen haastattelutilanteisiin voidaan estää? Mistä vaalirahoittaja Nuorisosäätiön salaperäinen historia oikein lähti liikkeelle?

Moni poistui tapahtumasta monta juttu- ja toteuttamisajatusta kansiossaan.

Katso: Tutkivassa journalismissa yhä opittavaa

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme