Mainos
Mainos

24.11. Yhteiskuntarauha järkkyi Hollannissa

Moskeijat ja kirkot palavat Hollannissa. Elokuvaohjaaja Theo van Goghin murha laukaisi väkivallan ja nosti pintaan uskontojen ja kansanryhmien välisen konfliktin.

Hollantilainen kadunmies uskoo yhä monikulttuurisen yhteiskunnan toimivan. Poliitikot ovat heränneet vaatimaan maahanmuuttajilta hollannin kielen taitoa ja yhteiskunnan tuntemusta.

Poliisin mielestä ollaan jo myöhässä: Hollannin suurkaupunkeihin on syntynyt maahanmuuttajien alueita, joiden asukkaat haluavat pitää kiinni lähtömaansa kulttuurista ja uskonnosta eivätkä sopeutua alankomaalaiseen kulttuuriin.

Toimittajamme ja kuvaajamme kävivät mm. Amsterdamissa ja Haagissa ottamassa selvää, millainen henkinen ilmapiiri Hollannissa vallitsee.

Makeanhimoisille oma klinikka Ruotsissa

Tiesitkö, että joka viides meistä on niin perso sokerille, että voi tulla siitä yhtä riippuvaiseksi kuin jotkut alkoholista tai huumeista.

Näin väittää ruotsalainen Bitten Jonsson, joka johtaa Euroopan ainoaa sokeririippuvaisille tarkoitettua hoitokotia Hudiksvallissa.

Jonssonin mukaan sokeririippuvuus on muiden riippuvuuksien tapaan sairaus, joka johtaa fyysiseen ja psyykkiseen pahoinvointiin.

Sokeririippuvaisen elämää leimaavat väsymys, masennus, mielialanvaihtelut sekä ainainen nälkä ja makeanhimo.

Häkkinen palaa radalle

Mika Häkkinen haluaa taas tehdä sitä, minkä parhaiten osaa: hän ajaa ensi kaudella Saksan vakioautosarjassa DTM:ssä.

DTM-varikolle yleisö pääsee ihailemaan sankareitaan. Kuljettajan täytyy kyetä keskittymään tässä myllytyksessä.

Toisaalta nelivuotiaan Hugo-pojankin voi ottaa mukaan varikolle. Vauhtiin Hugoa totutetaan mönkijän kyydissä mökillä.

Toimittajamme tapasi Häkkisen Monacossa.

Renny Harlin ja Manaaja

Renny Harlin sai tehtäväkseen ohjata uudestaan elokuvan Manaaja: Alku. Tuottaja halusi lisää toimintaa ja vaikuttavampia tehosteita.Toimintaelokuva onkin Harlinin omin laji.

Koska viime ajat eivät ole olleet suomalaisohjaajalle ruusuilla tanssimista, hänen käsityksensä unelmakaupungista on karu.

-Hollywoodissa kukaan ei välitä mistään muusta kuin rahasta. Hymyillään sinnepäin, mistä raha tulee, sanoo Harlin.

Ohjaaja rentoutuu - yllätys, yllätys - lukemalla elokuvakäsikirjoituksia.Keskimäärin kaksi päivässä. Ja mieluiten luonnon helmassa, vain koira kumppanina.

Suomi hullaantuu salsasta

Salsakuume leviää maailmalla, ja sohjoinen Suomi on saanut osansa terveellisestä tartunnasta. Salsanharrastus ei tunne ikä- eikä muitakaan rajoja. Pääasia, että lantio vatkaa. Varmaa on, että selkäkivut häipyvät ja mieli virkistyy.

Jari Tervo kohtaa Presidentin

Nuori Jari Tervo halusi täräyttää ilmat pihalle kaikista falskeista mielipiteistä, joita tuli vastaan.

Kirjailijan ura on kulkenut runoista Rovaniemi-aiheisiin romaaneihin ja viimeksi poliittista historiaamme kuvaavaan romaaniin Myyrä.

Rennon tekstin alla romaanissa on monimutkaisesti vyyhteytyvä rakenne. Tamminiemen museossa Tervo itsekin erehtyy kutsumaan kirjansa Presidenttiä Kekkoseksi.

Tervo on moniottelija, joka kuitenkin muistuttaa, että kaikki hänen julkiset tekemisensä ovat harrastuksia, paitsi yksi: kirjojen kirjoittaminen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme