Mainos
Mainos

24.2. Syöpäpotilas toivoo lääkekannabista

Suomessa on kymmenestä kahteenkymmeneen lääkekannabiksen laillista käyttäjää. Lääkekannabis tuli lailliseksi Suomessa vuonna 2008. Sillä ei kuitenkaan ole myyntilupaa. Käyttöön tarvitaankin lääkärin kirjoittama resepti ja Fimean eli entisen Lääkelaitoksen erityislupa.

Lääkekannabiksen mahdollisuuksia erilaisten oireiden ja sairauksien hoidossa tutkitaan maailmalla kiivaasti. Näyttöä on saatu muun muassa lääkekannabiksen hyödyistä MS-taudin hoidossa.

45 minuuttia tapasi vakavasti sairaan oulunsalolaisen Jarmo Holtinkosken. Kurkunpäänsyöpään noin vuosi sitten sairastunut mies on saattohoidossa oululaisessa sairaalassa. Parantavat hoidot eivät ole enää tehonneet.

Viimeisenä keinonaan omaiset haluaisivat Jarmolle mahdollisuuden kokeilla lääkekannabista. He uskovat, että se voisi kohentaa vointia ja mahdollistaa paluun kotiin. Lääkärit eivät ole suostuneet kirjoittamaan reseptiä. Heidän mukaansa lääkekannabiksesta ei ole syöpäpotilaalle hyötyä.

Holtinkosken omaiset eivät aio luovuttaa, vaan toivovat yhä reseptiä.

-Tietäisi ainakin, että kaikki on kokeiltu, huokaa vaimo Päivi Tillman.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme