Mainos
Mainos

24.3. Köyhyys tuo ulkopuolisuuden tunteen

Toimittajamme Riitta Snellman ryhtyi elämään peruspäivärahan suuruisella summalla maaliskuun alussa. Olemme seuranneet kokeilua viikoittain. Niin myös te, hyvät katsojat ja lukijat. Aihe on kirvoittanut ennätysmäärän palautetta. Tähän mennessä olemme saaneet yli 1300 sähköpostia, soittoa ja kirjettä.

Sekä palautteesta että Riitta Snellmanin kokemuksista käy ilmi, että maailmassa, jossa kahvikuppi maksaa 20 vanhaa markkaa, ei köyhällä ole sijaa. Iloja ei hänelle juuri suoda. Energia kuluu sinnittelyyn ja pelkoon siitä, että jokin yllättävä meno romuttaa budjetin.

Vastuu painaa pyörien päällä

Rekkaliikenne on joutunut suurennuslasin alle Konginkankaan onnettomuuden jälkeen. Lähdimme suola- ja rautalastissa olevan yhdistelmän kyytiin Kotkasta.

Kuljettaja Juhani Maliniemi on ajanut rekkaa 20 vuotta. Hänen mielestään suurin syy onnettomuuksiin on teiden huono kunto. Niin kauan kun teissä on pahoja painanteita ja ne ovat kapeia, on turha pohtia nopeuksia tai lastien pienentämistä.

Ydinvoimalan palokunnalla pula laitteista

Ydinvoimalan palokunnan luulisi olevan hyvin varustettu. Näin ei kuitenkaan ole Sosnovyi Borin voimalassa Suomenlahden etelärannalla. Osa laitteista on niin vanhoja, ettei niihin saa varaosia. Savusukellus jää nykyvarusteilla tekemättä. Lisäksi palomiesten vaihtuvuus on suuri, ja sen vuoksi heidän ammattitaitonsa ei ole parhaissa kantimissa. Sosnovyi Borissa känyt toimittajamme teki hätkähdyttävän havainnon jo ennen kuin ehti perille.


Lähetyksen muita aiheita: Terhokodin vapaaehtoiset. Ruuanlaitto on hauskaa. Lähikuvassa Juliette Gréco.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme