Mainos
Mainos

25.1. Viininmaistajaisia ja saunailtoja työsuojeluviranomaisille

Useat rakennusyhtiöt tarjoavat työsuojelutarkastajille iltatilaisuuksia alkoholitarjoilun ja viihteellisen ohjelman kera.

45 minuuttia -ohjelman selvityksessä kävi ilmi, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluviranomaisille on tarjottu muun muassa illallisia, jääkiekko-otteluja, jalkapalloa, saunomista ja jopa viininmaistajaisia. Vapaamuotoista illanviettoa on yleensä edeltänyt asiaohjelma.

Rakennusyhtiöt perustelevat käytäntöä sillä, että kysymys ei ole vain valvonnasta, vaan yhteistyöstä sidosryhmien kanssa.

- Jotta me pystyisimme kehittämään työturvallisuutta edelleen, on hirveän tärkeää käydä vuoropuhelua viranomaisten kanssa, selittää Skanskan viestintäpäällikkö Liisa Salmela.

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtaja Kaarina Myyri-Partanen ei onnistunut löytämään lähes viikon aikana kalenteristaan aikaa tv-haastattelulle. Hän vakuutti sähköpostitse, että kestitykset eivät vaikuta rakennusalan valvonnan uskottavuuteen.

- Työmaatarkastukset tehdään kalibroituja mittareita käyttäen ja niitä tekevät eri tarkastajat ristiin, Myyri-Partanen selitti sähköpostissaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme