Mainos
Mainos

25.11. Pyrstöjen läiskettä Oopperassa

Oopperalaulajan ammatti vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Hankala rooliasu on ylimääräinen haaste.

Suomen kansallisoopperassa valmistuu parhaillaan Rusalka-niminen ooppera, joka kertoo merenneidoista ja rakkauden kaipuusta. Merenneidoista tulee ensimmäiseksi mieleen pyrstö, joten laulajien rooliasu on luonnollisesti sen mukainen.

Pyrstössä liikkuminen ja laulaminen samanaikaisesti onkin vaatinut aivan erityisiä jumppaharjoituksia, joita oopperan muutenkin hyväkuntoiset merenneidot ovat joutuneet tekemään harjoitusten alusta lähtien. Ensimmäinen, baseball-varustuksen mieleen tuova tukala harjoituspyrstö uimaräpylöineen on näkemisen arvoinen.

Nyt kun ensi-ilta on vain muutaman päivän päässä, harjoituspyrstöt ovat vaihtuneet eteerisiksi merenneidon rooliasuiksi.

Myös ääntämisjumppaa

Oma lukunsa on oopperan kieli, tsekki, joka runsaine konsonantteineen jumppaa samalla laulajan koko ääntämisarsenaalia.

Tsekkiläisen säveltäjän Antonin Dvorákin Rusalka -ooppera esitetään Suomen kansallisoopperassa nyt ensimmäistä kertaa.

Oopperan tunnetuin aaria on Rusalkan laulu kuulle, jossa ihmiseen rakastunut Rusalka haikailee rakkautensa perään. Vedenneito Rusalka haluaa saada itselleen ihmisen muodon, ja kuten arvata saattaa, tarina ei pääty hyvin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme