Mainos
Mainos

25.2. Maahanmuuttajien musiikki svengaa

-Kyllä mä haluaisin räppäriksi, mutta katsotaan nyt miten tässä menee. Jos mä onnistun niin musta tulee räppäri, jos en niin sitten ei, 14-vuotias suomalais-nigerialainen Noah Kin kertoo.

Maahanmuuttajille tarkoitettu Ourvision-laulukilpailu on taas alkanut Helsingin kulttuurikeskus Caisassa. Hakijoita oli tällä kertaa yli 120, ja monien laulajien haaveet ovat korkealla.

Kilpailun voittaja saa levytyssopimuksen, mutta jos muusikon ura ei urkene, voi laulukilpailusta olla muuta hyötyä. Toissa vuonna mukana ollut irakilainen Aida Mured löysi työpaikan kisassa luomiensa kontaktien avulla.

Kuubalainen Norlan nappasi viime vuonna Ourvision-kisassa kolmannen sijan. Norlan tuli bändinsä kanssa aikoinaan Suomessa kulttuurivaihdon merkeissä. Matkalla havannalaismiehelle kävi kuten monelle: hän rakastui suomalaiseen naiseen. Nyt laajasalolaistunut Norlan pyörittää Suomessa Sauna Caliente -klubia ja tekee omaa musiikkiaan, reggaetonia tunnetuksi.

- Suomalaiset tykkäävät mun energiasta, heistä tuntuu, että musiikki on iloista. Pikkuhiljaa he ehkä laulavat minun kanssa, Norlan innostuu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme