Mainos
Mainos

25.2. MM-hiihdot jännittävät Äiteetä

Hiihtäjälegenda Siiri "Äitee" Rantanen on viime päivinä istunut tiiviisti television ääressä. Hiihdon MM-kilpailut Tshekin Liberecissä ovat sujuneet suomalaisilta mukavasti - voittoakin on päästy jo juhlimaan.

-Kyllä Maamme-laulu nostaa aina palan kurkkuun. Nyt kun Aino-Kaisa oli siellä korkeimmalla pallilla, niin kyllä se oli mahtavaa, iloitsee tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Rantanen.

Rantanen itse kilpaili 50- ja 60-luvuilla. Menestystä tuli sekä MM- että olympiakisoissa. Cortinan vuoden 1956 talviolympialaisten kulta viestissä on yhä suomalaisnaisten ainoa viestikulta olympialaisissa. Ensi vuoden olympiakisoja Rantanen odottaakin jo innolla.

-Siitä on niin kauhean kauan aikaa, kun me saimme sen olympiakullan. Nyt kyllä tyttöjen pitäisi saada se, Rantanen pohtii.

Rantanen on yhä itsekin kovassa kunnossa. Hiihtokilometrejä kertyy tänäkin talvena useita satoja.

-Ei sitä enää paljon tule hiihdettyä. Ennen meni talvessa jopa kaksituhatta kilometriä, Rantanen vähättelee hymyssä suin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme