Mainos
Mainos

25.2. Viina halpenee, mutta viinaralli ei lopu

Ensi maanantaita, maaliskuun ensimmäistä, voi kutsua historialliseksi: Suomen Alko laskee hintojaan. Väkevät juomat halpenevat jopa 40 prosenttia.

Alko varautuu näin toukokuun alkuun, jolloin EU:hun liittyvästä Virosta voi tuoda alkoholia lähes vapaasti omaan käyttöön. Mutta miten kilpailukykykyisiä Alkon uudet hinnat ovat?

Vertailimme juomien hintoja laivoilla, Tallinnassa ja Alkossa. Kävi ilmi, että etelän lähteet pulppuavat sittenkin halvemmalla. Myyjien ilmoittamien hintojen perusteella esimerkiksi Koskenkorvan litrahinta on Alkossa 20,40 euroa, laivoilla 13,50-15,20 ja Tallinnassa 12 euroa. Myös olut on laivoilla ja Tallinnassa tuntuvasti halvempaa. Tämä tietää sitä, että porokärryt kulkevat vastakin ahkerasti.

.

Minne katosi aseman poliisi?

Poliisi Helsingin rautatieasemalla

Helsingin rautatieaseman läpi kulkee vuorokaudessa parisataa tuhatta ihmistä. Paikka on Suomen vilkkaimpia.

Poliisin valvonta on kuitenkin vähentynyt merkittävästi, kun asemapoliisilta poistettiin pukukaapit. Nyt poliisit kulkevat virka-aikana vaihtamassa vaatteita lähimmällä poliisiasemalla kilometrin päässä. Konstaapelit pitävät käytäntöä kyykyttämisenä, poliisin sisäisenä kurinpitotoimena.

Vanne päässä

Niska on jäykkä, ärsyttää, uni loppuu aamuyöllä. Jo viidennes suomalaisista kärsii ylikuormituksesta työssä.

Kuulemme kassatiimin vetäjää ja luokanopettajaa. Molemmat ovat joutuneet miettimään omaa jaksamistaan. Heidän stressioivalluksensa kelpaavat ohjeiksi meille muillekin.

Stressiin erikoistunut lääkäri muistuttaa, että paha stressi on yhtä vakava kuin sepelvaltimotauti. Siksi äärimmäiset keinot ovat joskus välttämättömiä.


Lähetyksen muita aiheita: Teiniäidit. Stuck on You - kuinka huonoa voi olla elokuvahuumori. Lähikuvassa Emma-palkittu Pikku G.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme