Mainos
Mainos

25.3. Afganistanin vaikeat vaalit

Afganistanissa on määrä pitää presidentinvaalit ja maakuntavaalit ensi elokuussa. Äänestäjien täytyy rekisteröityä etukäteen.

Rekisteröintipaikoissa ei kuitenkaan ole tungosta. Ihmiset pelkäävät hallitusta vastaan taistelevia talebaneja. Heidän valtansa on vahvin maan eteläosassa. Kansainväliset tarkkailijat arvelevat, että siellä miljoonat ihmiset jättävät äänestämättä.

Afganistanin pohjoisosissa on jonkin verran rauhallisempaa. Osana kansainvälisiä kriisinhallintajoukkoja alueella toimii sata suomalaista rauhanturvaajaa. Vaaleihin mennessä heidän määränsä on tarkoitus kaksinkertaistaa.

Paikallisten asukkaiden mielestä ulkomaalaisten joukkojen lisääminen ei lopeta sotaa.

-Levottomuuksien lopettamiseksi täytyy parantaa Afganistanin oman armeijan ja poliisin koulutusta, sanoo kabulilaisopiskelija Shakeb Khairzada.

45 minuuttia tapasi suomalaisrauhanturvaajia Pohjois-Afganistanissa ja tavallisia kansalaisia ja poliitikkoja Kabulissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme