Mainos
Mainos

25.3. Venäläiset adoptiolapset yhä harvinaisempia

Sijaisperheiden määrä Venäjällä on kasvanut huimasti muutamassa vuodessa. Taustalla on Venäjän valtion halu vähentää venäläislasten kansainvälisiä adoptioita ulkomaille. Sijaisperheitä on hankittu muun muassa laajoilla mainoskampanjoilla sekä myöntämällä ottolapsiperheille tuntuvat rahalliset kuukausituet.

Hanke onkin jo tuottanut tulosta. Kotimaan adoptiot ja sijaisperheet Venäjällä ovat lisääntyneet niin nopeasti, että esimerkiksi suomalaisten adoptiotoiminta Venäjältä voi tulla lähivuosina tiensä päähän.

Suomen ja Venäjän lastensuojeluväki on yhtä mieltä siitä, että lapsen ensisijainen sijoituspaikka tulisi olla syntymämaassa. Sijaisperheprojekti herättää silti asiantuntijoissakin ristiriitaisia tunteita.

45 minuuttia tapasi Pietarissa venäläisen seitsenlapsisen sijaisperheen sekä suomalaisen pariskunnan, josta on tulossa pienen Olga-tytön adoptiovanhemmat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme