Mainos
Mainos

26.1. Maksullisen seksin suurkuluttajat

45 minuuttia -ohjelman 13. tammikuuta lähettämä raportti Keminmaan avoimesta ja räikeästä prostituutiobisneksestä sai runsaasti palautetta ja oli viikon puheenaihe sekä Lapissa että muualla Suomessa.

Ohjelmalle tulvi vinkkejä uusista hämäristä prostituutio- ja paritusliigoista. Toimittajien toivottiin selvittävän naisten hyväksikäyttöön liittyviä rikoksia, kun poliisin tai muiden viranomaisten kiinnostus näytti olemattomalta.

Toisaalta toimitukseen tuli myös vihapostia. Suurin osa tuli nimettömistä sähköpostiosoitteista. Osa suuttuneista mieskatsojista kuului seksipalvelujen ostajiin. Yksi viestejä lähettänyt prostituoitujen suurasiakas, 67-vuotias Erkki Penttinen halusi tulla kertomaan kokemuksistaan maksullisten naisten kanssa. Hän ei näe toiminnassaan suuria moraalisia ongelmia.

-Tämä seksin saaminen on monille miehille aivan yhtä tärkeä asia elämässä kuin ruoka, juoma ja vessassa käynti. En ymmärrä, mistä kirjoista te suomalaiset naiset olette oppinne saaneet, kun ette tätä asiaa ole ymmärtäneet niin kuin saksalaiset, tanskalaiset ja hollantilaiset kanssasisarenne, tuohtunut Penttinen harmittelee.

Hän on oman kertomansa mukaan ostanut seksiä noin puoleltatoistatuhannelta naiselta. Hän väittää saavansa tarvittaessa naisen kotiinsa kuudessa tunnissa Pietarista. Kuljettaja ottaa vain 20 euron korvauksen.

Erkki Penttisen mielestä naiset ovat tasokkaampia kuin esimerkiksi Helsingin keskustan ravintoloissa. Siellä nainen on sitä paitsi kallis - jopa 500 euroa yö. Pietarista hän kertoo saavansa parikymppisen missin näköisen naisen monta kertaa halvemmalla.

Oikeusministeri Brax: Seksibisnekseen puuttumiseen on laissa työkaluja

45 minuuttia -ohjelman jutun jälkeen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kehotti Peräpohjolan poliisia tutkimaan, liittyykö järjestäytyneeltä vaikuttavaan Keminmaan seksibisnekseen paritus- tai hyväksikäyttörikoksia. Seksin ostaminen paritusringin tai ihmiskaupan uhrilta on Suomessa rikos.

Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan Paateron pohjoiseen antama käsky oli oikeansuuntainen linjaus.

45 minuuttia -ohjelman haastattelema Tuija Brax näkee, että nykyinen laki tarjoaa poliisille riittävät työkalut puuttua seksin ostamiseen. Poliisin pitäisi ministerin mielestä käyttää maalaisjärkeä.

- On poliiseja ja poliiseja. Kaikille poliiseille näytön saaminen ei ole vaikeaa, oikeusministeri Tuija Brax sanoo.

Katso Raija Kantomaan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme