Mainos
Mainos

26.10. Pitkä lakko olisi sotkenut Suomen

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan lakon jatkuminen olisi johtanut siihen, että työmarkkinat olisivat ajautuneet kaaokseen kahdessa, kolmessa viikossa. Valtakunnansovittelijan ovella olisi ollut pitkä jono.

- Lakon päättäminen lyhyeen osoittaa, että Metalliliitto kantaa edelleen yhteiskuntavastuuta. Me tuomme rahaa 65 prosenttia Suomen viennistä, toteaa Aalto.

- Pohdimme sitä, että lyhyen lakon sijaan toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa lakkoa seitsemän viikkoa, jolloin raami olisi kaatunut. On arvoitus, miten jäsenistö olisi sen kestänyt. Emme voi mitään sille, että metallin taloudellinen merkitys on niin iso, kertoo Aalto.

45 minuuttia -ohjelma seurasi harvinaisen, vientiyritysten toimintaa seisauttaneen lakon kulkua alusta loppuun. Näytämme lakkolaisten tunnelmia Raahessa ja ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen kiireitä Helsingissä.

Kannattiko lyhyeksi jäänyt lakko työntekijöiden kannalta?

Katso Marja Juonalan juttu (45 minuuttia 26.10.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme