Mainos
Mainos

26.3. Autot yhä herkemmin lunastukseen

Yhä useampi kolariauto päätyy lunastukseen. Vakuutusyhtiöt arvioivat, että lunastusten määrä kasvaa tänä vuonna vähintään neljänneksellä 25 000 autoon. Lunastukset lisääntyvät, koska etenkään käytettyjen kolariautojen korjaus ei usein enää kannata.

Vakuutusyhtiöistä muistutetaan, että autokorjaamot ovat nostaneet hintojaan selvästi viiden viime vuoden aikana. Autojen maalaukset ja korien korjaukset ovat kallistuneet jopa 40 prosenttia. Lunastusten lisääntymistä on nopeuttanut myös vuoden vaihteessa tehty autoveron lasku, jonka takia käytettyjen autojen hinnat ovat laskeneet.

-Lunastusten määrä kaikista vahingoista kaikissa vakuutusyhtiöissä on noin seitsemän prosenttia vahinkomäärästä. Olemme ennustaneet vakuutusalalla, että määrä voi kasvaa jopa kymmeneen prosenttiin. Jos niin tapahtuu, se merkitsee maksumenona yli puolta rahavirrasta, kuvaa vakuutusyhtiö Ifin autovahinkotarkastuksen päällikkö Eero Heino.

Lunastusten lisääntyminen voi merkitä suurempaa laskua myös autoilijoille, myöntää tekninen johtaja Tapani Alaviiri Liikennevakuutuskeskuksesta.

-Vakuutusmaksut ovat se, mihin tämä heijastuu, mutta vakuutusala ja autoala pyrkivät yhdessä löytämään ratkaisuja, joilla kuluja voitaisiin laskea, sanoo Alaviiri.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme