Mainos
Mainos

26.3. Näe Napoli - ja voit sairastua

Italiassa Napolin seudulla on syöpäriski nelinkertainen maan keskiarvoon verrattuna. Miesten hedelmällisyys on heikentynyt merkittävästi.

Campanian kuuluisat hedelmät, vihannekset ja puhvelinmaidosta tehty mozzarella eivät käy kaupaksi, koska kuluttajat pelkäävät sairastuvansa.

Kaiken tämän takana on jo lähes 15 vuotta jatkunut Napolin jätekriisi. Se on yksi kaupunkia pihtiotteesaan pitävän Camorran eli Napolin mafian aikaansaannoksista.

Asiallisia kaatopaikkoja ja jätteenpolttolaitoksia ei kaupungissa ole, koska iso osa jätehuollosta on ollut Camorran käsissä. Rikolliset ovat rahdanneet jätettä kaikkialle muualle paitsi laillisille kaatopaikoille. Poliitikot ovat tyytyneet tähän ja jättäneet kaatopaikat ja polttolaitokset rakentamatta.

Jo vuosien ajan Camorra on myös kuljettanut ongelmajätteitä Pohjois-Italian teollisuusalueilta ja piilottanut ne laittomasti Napolista kaakkoon sijaitsevan Vesuvius-tulivuoren rinteiden luoliin ja maakuoppiin.

Kukaan ei tiedä, mitä kaikkia myrkkyjä hedelmälliseen maaperään on upotettu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme